Onze aanpak

Met tussentijdse exitpunten

Proces

Afbeelding1

Vooronderzoek

Een goed begin is het halve werk. Daarom beginnen we met altijd met vooronderzoek. Zo onderzoeken we verschillende oplossingsrichtingen en toetsen we wat de slagingskansen hiervan zijn. Hiermee voorkomen we dat we veel tijd, geld en energie verspillen aan trajecten waarvan we al snel hadden kunnen weten dat de kans op succes heel klein was. Tijdens deze fase worden alle belanghebbenden in kaart gebracht en -indien mogelijk- wordt een testgroep benaderd waardoor we in staat zijn om al vroeg in het traject een actieve groep betrokkenen bij het proces te betrekken.

Ontwerp

quote-1.png

“If you think good design is expensive, you should look at the cost of bad design."

– Dr. Ralph Speth, CEO Jaguar

Goede ideeën zijn er genoeg, het is de kunst om een proces of product zó te bedenken (en implementeren) dat het ook écht wordt gebruikt. Alsof het nooit anders is geweest. Dat dat in de praktijk niet zo makkelijk is, merken we vrijwel dagelijks. Een gebruiker die niet aan een app kan wennen, een vastgelopen veranderingsproces, een innovatieve oplossing die voor de verkeerde doelgroep is bedacht, het ontbreken van een simpele gebruiksinstructie etc. Er zijn talloze punten waarop het in de loop van een traject mis kan gaan.

Als experts op het raakvlak van techniek, (proces)innovatie en goed gebruik weten wij als geen ander wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. En het antwoord is nooit standaard. Elke situatie vraagt om een ander ontwerp. De ene keer ligt een technische oplossing voor de hand, de andere keer zijn betere communicatie of aanpassing van proces of de implementatie van een nieuw proces de betere optie. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat de beste optie wordt gekozen en dat deze oplossing in de praktijk ook écht op de juiste manier wordt gebruikt.

Realisatie

Uitvoeren wat je hebt bedacht. Het klinkt heel simpel maar blijkt in de praktijk toch niet vanzelfsprekend. Dankzij onze open en transparante methodiek anticiperen wij op obstakels in het proces én kunnen we schakelen op het moment dat dingen anders lopen dan verwacht. We houden continu de vinger aan de pols en bewaken het beoogde eindresultaat.

Nazorg & evaluatie

Nazorg en evaluatie. We kunnen van alles bedenken maar - helemaal als je met techniek werkt - geen enkele oplossing blijft onaangeroerd door de tand des tijds. Daarom zijn nazorg en evaluatie een essentieel onderdeel van ons proces. Hiermee borgen we de kwaliteit van de bedachte oplossingen, leren we van elk project (én zorgen we voor goede documentatie voor onszelf en derden), houden we systemen up-to-date en passen we ze waar nodig aan en anticiperen we op veranderende wensen in de toekomst. 

Afbeelding3

Tussentijdse exitpunten

We maken vooraf inzichtelijk wat elke fase inhoudt en wat de financiële consequenties zijn. Als opdrachtgever kun je na elke fase uitstappen als je niet tevreden bent. Zo houden we onszelf scherp en is het resultaat gegarandeerd. Wij worden vrolijk van een blijvende oplossing waar je als organisatie op verder kunt borduren.

Zo zorgt een duidelijk proces voor tevreden gebruikers

én tevreden opdrachtgevers

Nieuwe uitdagingen vragen om een andere denkwijze

Pas als je anders denkt én doet, mag je ook andere resultaten verwachten. Dat is een waarheid als een koe. Toch is in de praktijk niets moeilijker dan verandering. Het is menselijk om vast te houden aan methodes die vroeger perfect werkten. Ook snappen wij als geen ander dat een nieuw proces of een nieuwe techniek ontzettend intimiderend kunnen zijn. Wij helpen bij het veranderingstraject. Door niet alleen met een plan te komen, maar ook het gehele proces te begeleiden, te helpen bij implementatie en alle gebruikers actief te betrekken bij het proces.

Onze beloftes

We doen waarin we geloven en maken waar wat we beloven

  • Transparant

  • Enthousiast

  • Praktisch

  • Doelgericht

Het resultaat

Meewerkende voormannen

  • Méér dan alleen advies

  • Toegang tot brede expertise

  • Tools om zelf verder te kunnen

  • Permanente sparringpartner